COFFEE STORY – Colombia

4.190 Ft16.500 Ft

Ízprofil: narancs, citrus, édes, közepes savassággal, közepes testtel, mézes utóízzel

Régió: Risaralda
Szervezet: Asoapia
Fekvés: 1600 – 1900 masl
Feldolgozás: mosott
Variáns: Caturra, Typica
Szüret: Április – Július

Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben.

A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A gazdasági szövetséget 2016-ban alapították, célul pedig a fenntartható, kemikáliamentes gazdálkodást tűzték ki mindamellett, hogy remek ízprofilú kávéik a feldolgozás során a lehető legjobb minőségben kerüljenek a zöldkávés zsákokba.

Az 1600-1900 tengerszint feletti magasságon elterülő farmokon januártól júniusig tart a betakarítás. Ezekre a hónapokra a farmon dolgozók létszáma megtízszereződik, hiszen egy adott cserjén nem egyszerre érik be a termés, így rendszeresen visszalátogatnak.

A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék,délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket.

Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
photo-1497636577773-f1231844b336-1.jpeg

Ne maradj le az exkluzív akciókról, újdonságokról és legfrissebb ajánlatainkról.

A feliratkozóinkat elsőként értesítjük a legjobb kedvezményekről.